Created by Templates Zoo

edu comelles

Tensar el Fil


Tensar El Fil. En residència a l’Institut Pau Claris de Barcelona.
Instal.lació sonora col·laborativa.

Amb els estudiants: Maria Afzaal, Sacha Berrade, Surraiya Bibi, Miguel Carrasco, Roger Chicaiza, Tais Cruz, Yang Lan, Luis José Moreno, Àlex Miguel Peralta, Zhirui Qiu, Hai Chao Wu, Mónica Yang, Jonaida Zenai Maer, Junhao Zhang i el professor Xavier Calvo. 
_

Tensar el fil és una temptativa, una posada en comú (entre els estudiants i l’autor) d’una complexa negociació, un combat i una lluita permanent en si del sistema educatiu secundari esgrimint l’ús creatiu del so com a eina transformadora. El resultat: un amalgama de sons fruit d’un procés d’assaig i error, un guirigall controlat per un sistema pervers i sense fi; que veu directament de l’aleatorietat i l’error per generar, de forma automàtica, mil i una composicions sonores a partir del paisatge sonor que envolta (o no) els joves del IES Pau Claris.

El procés de treball amb els alumnes del IES Pau Claris s'ha dilatat un curs sencer en el que s'ha intentat convertir l'aula en un laboratori sonor on l'exploració del so i els seus límits ha sigut la constant.

Blog de Treball.
_

Extracte de so:


_

Imatges del procés:_

Obra realitzada en el marc de la 6a edició de creadors en residència als instituts de Barcelona, un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i del Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu.   

_