Created by Templates Zoo

edu comelles

Taller de paisatge sonor i microfonía. Septembre 2019, València.


_

Aquest taller està impartit per l'artista barceloní resident a València Edu Comelles. La iniciativa representa una oportunitat d'aprenentatge per a les persones interessades en l'àmbit dels enregistraments de camp i paisatge sonor en un ampli terme.

A través d'una metodologia teòric-pràctica, els/as participants del taller rebran diferents eines i coneixements per a endinsar-se en l'àmbit de la captació de sons i les seues aplicacions creatives.

En el taller s'exploraran diverses formes i usos creatius de la microfonía i es realitzaran exercicis d'escolta atenta per a, al cap i a la fi, oferir una sèrie de punts de partida sobre els quals treballar el so, el paisatge sonor i en última instància l'escolta.

Així mateix es realitzaran pràctiques amb microfonía i programari específic. El taller inclou un taller de construcció de dos micròfons casolans (de contacte i binaurals).

Amb els materials recollits durant el taller es confeccionarà un xicotet mapa sonor d'Algímia d'Alfara que aplegue el seu paisatge sonor autòcton tant natural com humà.

_

Programa:
Bloc I: 'Sonar, escoltar, gravar, reproduir, emmagatzemar'

Bloc teòric en l'aula, en el qual s'obriran portes a la creació amb sons, la seua fenomenologia i totes aquelles coses relacionades amb la creació sonora que siguen susceptibles d'establir punts d'ancoratge i suport per a construir una pràctica artística o creativa entorn al so.

Bloc II: 'Sonar, taller de microfonía' 

Sessió eminentment pràctica en la qual es construiran dos micròfons per participant: Un micròfon de contacte per a la captació de ressonàncies sobre materials que a més és submergible i ens permet gravar sons sota l'aigua. I seguidament un micròfon estèreo binaural per a la captura d'ambients sonors, etc. No es requereixen coneixements tècnics previs.

Bloc III: 'Perdre's en el so'

Sessió de camp en la qual a través d'una deriva pràctica en l'entorn rural i natural d'Algimia d'Alfara s'exploraren diverses tècniques d'enregistrament (usant els micròfons construïts i altres), obrint en el participant la possibilitat de perdre's en el so.

Bloc IV: 'Processar, arxivar, emmagatzemar'

En aquesta sessió final s'aprofundirà en tècniques bàsiques d'edició i arxiu dels sons registrats, alhora s'establirà un temps d'escolta col.lectiva de materials registrats al llarg del taller i confeccionar el xicotet mapa sonor de la vila. 

_

Dates i horaris: 20 i 21 de Septembre. De 10h a 14h i de 15h a 19h.
Lloc: Auditori Municipal d'Algímia d'Alfara.

Com arribar-hi:
  • Cotxe: des de València, A-23 (trajecte: 25min). Des de Serra, CV310 (trajecte: 25min). Des de Castelló, A7-N225 (trajecte: 35min).
  • Tren: RENFE rodalies, línia C5, València-Algímia o Sagunt-Algímia; línia C6+C5, Castelló-Sagunt-Algímia. Trajecte: 1h.
  • Autobus: HERCA, línia València-Segorbe/Montanejos o Port de Sagunt-Segorbe. Trajecte: des de València, 1h; des de Segorbe o Port de Sagunt,  30min.

Places disponibles: 15.
Preu de matrícula: 90€ inclou els materials necessaris per al taller.

Inscripcions: 

https://goo.gl/forms/y4AcTJjdGJ94Z3pw1

Ingrés en el compte bancari de SOM EL GRUP en Triodos Bank (1491 0001 27 2074545423) en concepte de CURS PAISATGE SONOR, a més d’enviar en pdf una còpia del mateix a somelgrup@gmail.com (l’ordre de matrícula serà rigorosament el de rebuda del correu notificant l’ingrés). Inscripcions obertes fins les 23:59h del 13 de desembre de 2018.

Adreçat a: Artistes, músics, fotógrafs, arquitectes i creadors audiovisuals o qualsevol persona interesada en el so i els seus usos creatius en un ampli terme.

Organitza: Ajuntament d'Algima d'Alfara i Som El Grup.

_