Created by Templates Zoo

edu comelles

Sínia / Senia a Santa Pola fins el 3 de Gener de 2023

_

de l'Escultura a la instal·lació

Del 18 novembre 22 al 08 gener 23 Museo del Mar. Santa Pola.

Obres de: Enric Mestre, Fermín Jiménez Landa, Inma Femenía, Lucía Peiró, Patricia Gómez & María Jesús González, Rosana Antolí, Sebastià Miralles y Edu Comelles.

_

La Generalitat Valenciana ha adquirit des de 2017 un important nombre d'obres, sense pautes generacionals ni restriccions temàtiques, que discorren qüestions de la nostra societat més pròxima. 

A través de l'adquisició d'obres, aquesta iniciativa ha donat suport a la carrera de diversos artistes que, a més, es van incloent en el procés de generar una memòria, d'arxivar i ordenar les obres, tant a nivell de conservació museística com sobre el paper, mitjançant publicacions que documenten el progrés de la col·lecció. 

Les obres reunides en aquesta exposició mostren des de diferents plantejaments tècnics un interés comú, la relació entre l'objecte artístic i l'espai que l'embolica. En els últims anys hem assistit a un desbordament dels límits de l'escultura que ha donat lloc a propostes artístiques que proposen una ocupació activa del lloc, generant un diàleg entre obra d'art i espai del qual és testimoni l'espectador. 

Al costat de peces que s'enquadren dins d'una ortodoxa abstracció geomètrica trobem obres que exploren nous llenguatges a través de la informàtica, la performance, la dansa o l'art sonor, oferint-nos un recorregut que qüestiona les fronteres de l'artístic i de la nostra percepció estètica.

_

+info:  https://www.consorcimuseus.gva.es/exposicion/de-lescultura-a-linstal%c2%b7lacio-artistica-art-contemporani-de-la-generalitat-valenciana/