Created by Templates Zoo

edu comelles

Presència

_

Presència és una instal·lació visual creada a partir d’espectrogrames del so que emeten una espècie d’escarabat subaquàtic present en el riu Veo al seu pas per Tales.

La obra ha sigut produïda dins el projecte de residències Sinergy, coordinat per Creative Connector, Alvaro de los Ángeles y Maya janckovich. Amb el suport de la diputació de Castelló, l’assut de l’art i l’ajuntament de Tales. 

L’obra consta de dos frisos de tela de cotó on I apareixen Una serie de taques de forma regular i intermitent dibuixades directament sobre el material tèxtil. Aquestes taques de color son espectrogrames de so, és a dir, visualitzacions de determinats sons traduïts a imatges visibles. 

En concret les marques intermitents corresponen al so que emet una espècie d’escarabat subaquàtic de la família dytiscidae possiblement del gènere hipidrus o similar. Aquesta especie d’escarabat és un indicador de la bona salut del riu Veo al seu pas per Tales.

De fet, hem descobert la presència d’aquest escarabat arran de realitzar en aquest mateix punt gravacions de sons subaquàtics. L'intervenció artística posa en valor el fet de que el riu, al seu pas per Tales és un ecosistema viu i poc contaminat, i ja només per això, en els temps que corren és un bon motiu per a reivindicar-ho. 

A la fi aquesta instal·lació artística vol posar en valor a través d’una paràbola gràfica i estètica el verdader protagonista i habitant d’aquest entorn, un xicotet insecte que costa molt de veure però que ens informa de que este riu és viu. 

_