Created by Templates Zoo

edu comelles

Sons de la Festa, Moros i Cristians, Alcoi 2021

Bon dia! Una de les coses més difícils que hi ha en esta feina és aconseguir emocionar; despertar en qui escolta una reacció (siga la que siga) que remogue pensaments, sentiments o idees.  Els que treballeu amb el so sabeu que no és gens fàcil convèncer de la força de l'escolta independendentment de que nosaltres si que en sigam conscients.

Quan un aconseguix açò és quan la nostra feina es torna absolutament gratificant i hom té la sensació de missió complerta. 

Precisament açò és el que està passant a Alcoi estos dies de "No-Festes de Moros i Cristians" on gràcies a la absoluta complicitat de Raül Llopis, Gilberto Dobón i l'equip del Ivam Cada Alcoi hem creat una sala d'escolta on tothom que vullga, puga endinsar-se en el paisatge sonor de la festa de Moros i Cristians d'Alcoi. 

Els que coneixeu la realitat alcoiana, sabeu que Moros i Cristians és algo bastant "larger than live" i per tant la reacció del públic local és fascinant i visceral. Per a mi, açò profundament gratificant sobretot després d'anys reivindicat la necessitat de preservar el patrimoni sonor i l'importància de l'escolta com a motor de les emocions, la identitat i el record.

Tot açò, igualment no haguera sigut possible sense l'entusiasme de Damià Jordà i l'hospitalitat de la seua família (Mario Jordá, Conchi Bou, Lirios Jordà Bou i tota la tropa) que obriren fa 10 anys les portes de casa seua per a què jo, vingut de fora, poguera registrar els sons d'aquesta festa tan particular.

+ info a:

http://www.educomelles.com/2021/04/sons-de-la-festa.html

_