Created by Templates Zoo

edu comelles

Temps Suspés

Feltre, fusta i altaveus autoamplificats. 

Mesures Variables. Vuit estructures d’uns 165 x 15 cm de diàmetre. 

Temps Suspés és una instal·lació sonora generativa creada a partir d'una única gravació de so d'un gran piano de cua modificada digitalment. La instal·lació està formada per vuit altaveus autoamplificats que, en l'espai expositiu, difonen una composició sonora multifocal. 

 L'obra presenta un paisatge sonor aparentment immòbil i sostingut on les notes del piano s'allarguen fins a l'infinit creant un espai sonor d'estàtic, de temps suspés, de no-avenç. Malgrat aquesta sensació inicial, en una escolta perllongada i profunda l'oient percebrà els canvis que ocorren a llarg termini. Temps suspés és una evocació sonora i espacial de la sensació col·lectiva de no pas del temps i d'incertesa durant la pandèmia i el confinament. 

Alhora, l'aspecte visual i volumètric de la instal·lació evoca la fragilitat, precarietat i incertesa del moment viscut on tot sembla que se sustenta sobre uns pilars fràgils. El feltre, com a material plàstic oculta i desenfoca el so amagant-lo alhora que l'abraça i l'embolcalla. Es tracta d'un homenatge poètic, lent i estacionari d'un pas del temps efímer on tot sembla el mateix fins que reparem en els detalls, on l'escolta ens revela una veritat oculta: que el temps sí que passa, i que en ell hi succeeix molt, només demana escolta i atenció. 

_

Muntatge a la capella i escala de la Vil·la Elisa de Benicàssim, 2024.

_

Muntatge al Museu d'Art Modern de Tarragona (MAMT), 2021. 

_