Created by Templates Zoo

edu comelles

d'Absències, diposit d'obra / Tales, Castelló

_

Hui, hem tornat a Tales per a depositar la part final dels projecte desenvolupat durant la primera edició de Sinergy, l'obra sonora "d'absències".

Sinergy, que es va celebrar a Tales el mes d'octubre passat de 2022, és un projecte cultural interactiu que pretén integrar l'art contemporani en la societat actual i en l'àmbit de la població de Tales. “D’absències”, recull testimoniatges sobre la història i la tradició de la dolçaina a Tales, així com una sèrie de paisatges sonors de l'entorn rural i natural del municipi. 

En el Rebost dels llibres (i a l'Ajuntament) es pot trobar la publicació del projecte que inclou un codi QR per a escoltar les peces sonores pertanyents a aquest projecte. Tanmateix en el meu bandcamp podeu escoltar-ho també, tot i que aconseguint una de les publicacions teniu accés a tota la documentació sonora íntegra de la meua estada.

També, en el Museu Etnològic es pot consultar el projecte “Memòria oral de Tales”, de Art Al Quadrat, que recull testimoniatges de dones del municipi sobre la guerra civil i la manera de viure i sobreviure en la postguerra. S'adjunta l'arxiu històric dels casos sumaríssims esdevinguts a Tales durant la guerra i la immediata postguerra.

Sinergy ha sigut possible gràcies a la població de Tales, que han obert les portes de les seues cases i han rebuscat en els seus records per a activar processos d'escolta i d'acció concretes.   Així mateix, ha sigut possible gràcies a L’Assut de l’art, el Ajuntament de Tales i la Diputació de Castelló. Sinergy és un projecte de Creative Connector. 

+ info: 

http://www.educomelles.com/2022/10/dabsencies.html